Bij-leren doe je buiten

Op excursie met Bee Foundation

Bij-leren doe je buiten, als je stilstaat ga je het zien:  

Kom met Bee Foundation mee naar buiten. We creëren een deep dive in de natuur. Pas als je stilstaat, ga je het zien. En als je het eenmaal ziet, kan je het nooit meer niet zien.

Je ervaringen worden steeds rijker en je verbondenheid wordt diepe liefde. Je koestert het gonzen en zoemen en ervaart dat overvloed de natuurlijke staat is van het leven.

Kapot maken, je kan het niet bedenken.

Zodra je ‘gepakt’ wordt door de schoonheid van een vlinder of het sjouwen van een mier, ben je er. Alles verandert. Je ontspant, ervaart de verbinding en je voelt de samenhang. Een dieper weten maakt zich van je meester. De wilde wijsheid in jezelf wordt weer wakker. Je komt thuis! Als vanzelf stemt je handelen zich af en word je deel van het grote geheel.

Dus hoe zou het zijn als we van soms.. naar vaak en bewust stil gaan staan …..? Wat gebeurt er met ons als we niet iets doen maar zijn met dat wat er is?

We hebben voor jou prachtige ervaringen in petto. We nemen je mee naar plekken die ons inspireren. Dit is zowel geschikt als kennismaking of als verdieping.

  • 23 maart zijn we in de voorjaarstuin in Groenekan
  • 21 april ontvangen we je op Ruigoord in Amsterdam. Tijdens het festival Groenoord kan je deelnemen aan de wilde bijenexpeditie en op excursie met Sonne Copijn.
  • Op 4 mei neemt prof. Edith Lammerts van Bueren je mee in het verdiepen van je eigen natuurervaringen in Bijenoase ’t Sluisje in Zeist.
  • Op 12 juni nemen beheerder Luis en bijenkoningin Sonne Copijn je mee naar de verborgen pareltjes in het Vondelpark die anders niet toegankelijk zijn. (Vergoeding in de vorm van donatie)
  • Op 6 juli brengen we een bezoek aan het gebied waar de film Hooiland is opgenomen samen met prof. Frank Berendse, een van de initiatiefnemers.
  • Op 8 september ontvangen we je graag voor een concert liggend in de tuin in Groenekan met Krystl.
  • Op 11 november is het thema propolis en maken we tinktuur.
  • Op 14 december, als de bijen in rust zijn is het thema bijenwas en trekken we kaarsen.

Inschrijven

als je stilstaat, je het gaat zien?
70% van wilde bijen soorten onder de grond broedt?
meer dan 80% van alle plantensoorten op de aarde door bijen bestoven wordt?