Privacy verklaring

Bij de aanschaf van een van onze producten of het invullen van het contactformulier gaat u akkoord met onze privacy verklaring.

Algemene voorwaarden

Bee Miles, hoe werkt het?

Zet een bij op een geef haar te eten

Met de aankoop van Bee Miles adopteert u de aanleg van voedselvelden voor bestuivende insecten. Voedselvelden zijn weiden, bermen, bossen en daken met meerjarige bloemen en planten die bijen lekker vinden. Gifvrij natuurlijk! Dit moment kunt u  Bee Miles kopen voor de adoptie van een voedselweiden voor bijen. Bee Miles voor de bermen, bossen en daken worden in de komende periode ontwikkeld.

Bee Miles voedselweide

Eén Bee Mile is één vierkante meter voedselveld. Met de adoptie van 10.000 Bee Miles, zorgt Bee Foundation voor de aanleg van 1 hectare voedselweide en het beheer voor 4 jaar. De soorten die ingezaaid worden zijn mengsels van inheemse meerjarige stuifmeel en nectar gevende bloemen.

De prijs van Bee Miles voedselweide

Eén Bee Mile kost 5 euro. Dit dekt de kosten voor aanleg en 4 jaar beheer van 1 m2 voedselweide. Hierin is voorzien voor de kosten  van grondbewerking, aanleg, 2 keer per jaar maaien, afvoeren en storten van het maaisel. Daarnaast zijn posten opgenomen voor organisatie, communicatie, educatie (excursiedagen) en onderzoek naar de ontwikkeling van soorten bestuivende insecten.

Wat krijgt u?

  • Als eerste een bloemrijk landschap. En u zult zien dat dit ook u goed doet, naast dat de voedselweide in het broodnodige voedsel voorziet van bijen, hommels en vlinders.
  • Nieuwsbrief over de ontwikkeling van de voedselweide
  • Uitnodiging om mee te doen aan de inzaai van de voedselweide
  • Toegang tot een jaarlijkse excursie naar een voedselweide

Samenwerking met grondeigenaren

Stichting Bee Foundation werkt hiertoe samen met grondeigenaren. Op het moment bezuinigen grondeigenaren op beheer van gronden, waardoor bloemen met stuifmeel en nectar verdwijnen. Met Bee Miles kunnen we per situatie dié steun bieden die nodig is voor een goed beheer, zodat jaarrond een rijke bijenweide bloeit. Door deze samenwerking maken we met de gecombineerde budgetten nog meer meters voor bijen en creëren we een Ecologische bij-structuur!

Pilot voedselweide

Dit jaar is er een voedselweide pilot ingezaaid in samenwerking met de gemeente De Bilt, het Bijenbloemenlint de Bilt en De Bij en Wij. Aanvankelijk ontwikkelde het bloemenmengsel zich slecht en bloeiden er nauwelijks één jarige bloemen zoals korenbloem en ganzenbloem, door de grote droogte. De meerjarige planten zijn  echter goed gekiemd, waardoor we goede hoop hebben op een bloeiende weide komend jaar.

Waar zijn de voedselweides?

Bee Foundation is in gesprek met meerdere grondeigenaren over geschikte locaties. Ook wordt er voor specifieke locaties gewerkt aan de verkoop van Bee Miles. Zo zijn we in gesprek met de Stoomtram van Hoorn naar Medenblik voor de aanleg van voedselweides langs het tracé van de stoomtram. De aankoop van uw Bee Mile ondersteunt Bee Foundation in de onderhandeling met grondeigenaren om samen meer meters te maken voor bijen!