De wilde bijen expeditie en het mysterie van de wilde bijen

Leren wordt pas echt leuk als je op avontuur gaat, daarom heeft Bee Foundation de wilde bijen expeditie gemaakt. De hommelkoningin neemt je mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis.

De allereerste wilde bijenexpeditie van Bee Foundation

Wilde bijen zijn het zoemende hart van de natuur. Want bijen en bloemen zijn al miljoenen jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook wij zijn met hen verbonden, zij zorgen immers voor 80 % van ons eten. Daarom neemt Bee Foundation je mee op ontdekkingsreis naar de wonderlijke band tussen wilde bijen, bloemen en mensen. Bee foundation is bij-gelovig: ‘a world fit for bees, is a world fit for everyone!’

Speciaal voor de Floriade in 2022 heeft Bee Foundation de wilde bijen expeditie ontwikkeld op Utopia-eiland. Daar nam de hommelkoningin je mee in haar wereld en werd je ondergedompeld in de geheimen van de wilde bijen.
Inmiddels vliegt de wilde bijenexpeditie uit naar verschillende plekken in Nederland. Zo kunnen steeds meer kinderen en volwassenen bijleren en bijdragen.

peepshow op de floriade van de wilde bijenexpeditie met kindje

Zo kun jij helpen

Tijdens de wilde bijenexpeditie leer je waarom de bij zo belangrijk is voor biodiversiteit en voor jezelf. Hoe kunnen we bijen verder helpen?

van de 350 soorten wilde bijen in Nederland meer dan de helft met uitsterven is bedreigd?
70% van wilde bijen soorten broedt onder de grond?
van de ruim 350 soorten bijen in Nederland er slechts één honing maakt ?
meer dan 80% van alle plantensoorten op de aarde door bijen bestoven wordt?

De wilde bijen expeditie op de Floriade in beeld

Weer of geen weer wij zorgen voor tenten, vuur een gezelligheid dit weekend GroenOord in Ruigoord #🪴Bio planten en zadenmarkt #workshops #kids activiteiten #zaadbommenmaken #🎼 muziek #🥗lekker eten en meer toegang gratis #wildebijenexpeditie #natuuryoga #wildplukwandeling O ja en #toscaniterink gaat wichelroede lopen ...

2 0

Dit weekend is het de nationale bijentelling. We kunnen jouw hulp goed gebruiken 🐝 Onze hommelkoningin legt je uit hoe jij onze bijenvrienden kan helpen door simpelweg te tellen.

De @nationalebijentelling heeft een telkaart gemaakt, het enige wat je dient te kunnen is… tellen!

Laat je ons weten hoeveel bijen je telt?

#bijentelling #nationalebijentelling #nationalebijentelling2022 #bijen #beefoundation #floriadeexpo2022 #floriade #hommelkoningin #wildebijenexpeditie
...

35 0

De wilde bijen expeditie on tour

haal de wilde bijen expeditie naar jouw buurt

Bee Foundation is op zoek naar locaties waar lagere scholen (groep 5-8) op expeditie kunnen gaan in de maanden mei en juni

Meld je aan

Bee Foundation is op zoek naar potentiële lokale hommelkoninginnen, die op theatrale wijze de scholieren begeleiden.

Word hommelkoningin

Onze bijenvrienden

Zonder de inzet van deze sponsoren & partners had dit project niet plaats kunnen vinden.

Veelgestelde vragen

Floriade 2022

Wanneer is de Floriade?

De Floriade 2022 is van is van 14 april tot en met 22 oktober 2022 in Almere.

Waar is de Floriade?

Entreetickets voor volwassenen zijn verkrijgbaar vanaf €25,-.

  • Volwassen ticket: € 25,-
  • Senioren ticket (65+): € 20,-
  • Kinderen onder de 12: gratis entree
  • Kinderen tussen 12-18: € 10,-
  • Gratis toegang voor omwonenden (op vertoon van toegangsbewijs, ontvangen via post)

Wat kost een entree ticket voor de Floriade

Online kost een entree ticket voor volwassenen €29, een kind van 4 tot 12 jaar is €19 en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.

Wil je een bezoek aan de wilde bijenexpeditie brengen? Dan dien je een ticket aan de te schaffen voor de Floriade. Koop hier je ticket voor de Floriade en bezoek de wilde bijenexpedtie.

Bee Foundation op de Floriade

Staat Bee Foundation op de Floriade?

Bee Foundation heeft een wilde bijenexpeditie als tentoonstelling op de Floriade 2022 in Almere. Hier vind je interactieve opdrachten over onze bijenvrienden en hoe jij door rekening te houden met de bijen de wereld een stukje groener maakt.

Waar vind ik de wilde bijenexpeditie op de Floriade?

De wilde bijenexpeditie vind je op Utopia eilanden, het groenste deel van de Floriade. Je komt hier met de kabelbaan of lopend.