Vlinder op paarse bloem
Vlinder op paarse bloem

Schenk aan Bee Foundation en houd de wilde bijen in de lucht

Samen zorgen we voor een gezonde, bloeiende en zoemende wereld

Samen de bijen steunen

De bij-lessen van Bee Foundation zaaien zaadjes van verwondering en laten je op een nieuwe manier deel worden van onze natuur. Samen leggen we bijenoases aan, voor wilde bijen, hommels en vlinders. Al die andere insecten zijn er, zodra de aarde weer bloeit.

Wat doet Bee Foundation

Wij geloven dat de verbinding tussen mens en natuur ertoe doet. Observatie en verwondering brengt ons naar kennis over het verweven samen leven van bloemen, bijen en van ons.

We brengen je naar deze bron met onze bij-lessen en het samen aanleggen en beheren van bijenoases. Het is een bron die nooit meer stopt met stromen, je leven rijker en blij maakt en betekenis geeft.

Je kan gericht bijdragen aan een aarde die floreert!

Bedrijfsdonatie of vriend worden?

Neem contact op met ons via de mail (info@bee-foundation.nl) om bedrijfssponsor te worden. Wij leggen je uit welke voordelen hier aan verbonden zijn. Vriend worden? Lees hier meer over!

Veelgestelde vragen

Wat doet Bee Foundation om wilde bijen te beschermen?

Bee Foundation zet zich actief in voor de bescherming en het herstel van de leefomgevingen van bijen, hommels, en vlinders. Ze doen dit door bijenoases aan te leggen en door onderwijs te bieden over het cruciale belang van wilde bijen voor ons ecosysteem

Hoe draagt Bee Foundation bij aan het bewustzijn over het belang van bijen?

Bee Foundation vergroot het bewustzijn over bijen door onderwijs. Dit doen ze met programma’s voor scholen, bedrijven en overheden. Wilde bijenexpedities en veldwerk zijn onderdeel hiervan. Zo belichten ze de essentiële rol van bijen.

Wat is het verschil tussen wilde bijen en honingbijen volgens Bee Foundation?

Bee Foundation concentreert zich op de leefomgeving van wilde bijen. Wilde bijen zijn cruciaal voor biodiversiteit. Honingbijen worden veelal gehouden voor hun honingproductie en zijn ook belangrijk voor de bestuiving. Bijen hebben een verfijnde smaak. Verschillende soorten bijen bestuiven verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Wilde bijen en honingbijen vullen elkaar hierin aan. Door biodiversiteit is ook onze voeding divers.