Bij-les

De bijenacademie leert je kijken door de ogen van de wilde bijen. Je leert hier hoe zij leven, welke inheemse bloemen, struiken en bomen zij nodig hebben en hoe je tuinen en openbaar groen bijvriendelijk inricht en beheert.

Bij-les programma

Bee Foundation zet zich op verschillende manieren actief in om echte verandering teweeg te brengen, daarvoor is het belangrijk dat jong & oud zich realiseert hoe belangrijk de rol van de wilde bijen is voor een vitaal ecosysteem. Want:

“A world fit for bees, is a world fit for everyone’’.

Dus geven we bij-les aan scholen, bedrijven en overheden.

Wilde bijen expeditie:

Vorig jaar heeft Bee Foundation voor de Floriade in Almere de wilde bijen expeditie ontwikkeld op Utopia-eiland. De hommelkoningin nam haar bezoekers mee in haar wereld, waar ze werden ondergedompeld in de geheimen van de wilde bijen.
Nu de Floriade is afgelopen, vliegt de wilde bijen expeditie uit naar verschillende plekken in Nederland. Zo kunnen steeds meer kinderen en volwassenen bijleren en bijdragen.

 

Bij-leren doe je buiten: 

Pas als je stilstaat ga je het zien. Dus hoe zou het zijn als we van soms… naar vaak en bewust stil gaan staan? Dan verandert ons contact met de levende natuur, ze laat zich op nieuwe manieren zien. En als je het eenmaal ziet, kan je het nooit meer niet zien. Je ervaringen worden steeds rijker en je verbondenheid wordt diepe liefde. Je koestert het gonzen en zoemen en ervaart dat overvloed de natuurlijke staat is van het leven. Dit geeft vertrouwen in de kracht van de natuur en leert je hoe je daarmee kan samenwerken. 

Kom mee met Bee Foundation naar buiten om te ontdekken, te ervaren en je verbondenheid te laten groeien! 

Word Bijenambassadeur:

In deze training leer je de basisprincipes van bijenoases. We behandelen: ontwerp, beheer en aanleg van bijenoases en hoe je dit kan toepassen in je eigen buurt of tuin. Zo kunnen we bijdragen aan de leefomgeving voor wilde bijen, vlinders en hommels. Als wij zorgen voor hun voedsel, zorgen zij voor een overvloed aan zaden. Zo werken we samen met de bijen en versterken zij de biodiversiteit die wij zo dringend nodig hebben. 

 

darren (mannelijke bijen) niet steken? Ook de koningin van een bijenvolk heeft geen angel en zal dus niet steken. Alleen de werkbijen, die allen vrouwelijk zijn, kunnen steken bij bedreiging.

Ontvang de gratis webinar

Ben jij benieuwd naar de bijen? Wil jij alles leren over de natuur? Nieuwsgierig naar nog meer leuke feitjes over bijen en wil jij het hart van de natuur weer laten zoemen? Bekijk dan de webinar! Een echte must see voor iedereen die zelf iets wil doen tegen het uitsterven van de bij, en dus onze eigen voedselvoorziening

Laat je emailadres hier achter en bekijk de gratis lange versie van de film.