voor scholen header mobiel

Utopia en het mysterie van de wilde bijen

Een expeditie voor ontdekkingsreizigers

We nemen jullie mee op ontdekkingsreis

We nemen jullie mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis; Utopia en mysterie van de wilde bijen; een expeditie waarbij omgeving, wilde bijen en voedsel centraal staan. Utopia-eiland is het oudste en ruigste gebied van de Floriade. Hier gaan jullie op zoek naar de vijf expeditiepunten die over het eiland verspreid staan.

Bij ieder expeditiepunt horen uitdagende vragen die jou steeds iets nieuws leren over het leven van wilde bijen. De meegeleverde routekaart van het eiland helpt je op weg. Zet je innerlijke kompas aan en het avontuur kan beginnen.

De expeditie duurt 45 minuten
Locatie: Westzijde Utopia eiland bij de vuurtoren

Plan jouw wilde bijen expeditie

Alle events

Helaas, geen aanstaande events bekend!

#WILDEBIJENEXPEDITIE & WIN

Plaats jouw leukste expeditie op Instagram, gebruik de hashtag #bijenoase en win het boek de 'Wilde Bijen Parade' van de auteurs Laura Surentu en Marieke van Middelkoop.

Jouw foto ook hier tussen? Gebruik #wildebijenexpeditie op Instagram

🌳🌸Bee Foundation zet zich in voor een betere leefomgeving voor de wilde bijen en vlinders en wil mensen leren waarom deze zoemende vrienden zo belangrijk zijn.

Daarom zijn wij dit jaar aanwezig op de @floriadeexpo2022 met onze wilde bijenexpeditie. Bezoekers worden uitgenodigd om ‘kijkend door de ogen van de bijen’ op ontdekkingstocht te gaan. Wat ruik je? Wat zie je? Wat voel je? Met een routekaart in de hand gaan zij op expeditie. En jij? Jij deelt de routekaart 🗺 uit met de aanstekelijke vragen, waardoor iedereen op onderzoek uit kan gaan.  
Lijkt dit je leuk? We zoeken nog vrijwilligers voor 1 dagdeel per week. Wij zorgen voor gratis entree tot de Floriade en onkostenvergoeding. Jij levert een vrijwillige enthousiaste bijdrage aan dit project. Iedere dag is een succes, want er is weer een groep mensen geïnformeerd over wilde bijen en biodiversiteit. Het is niet erg als deze woorden je nu nog weinig zeggen.

Klinkt dit als gezoem in je oren? Dan horen we graag van je via info@bijenoase.nl 🐝
...

13 2

Onze bijenvrienden

Zonder de inzet van deze sponsoren & partners had dit project niet plaats kunnen vinden.