Kom ook helpen op bijenoase 't Sluisje

Er wordt hard gewerkt om bijenoase 't Sluisje bij te houden voor alle insecten. En het loont, want elk jaar worden er meer verschillende soorten geteld!

Kom ook helpen op bijenoase ’t Sluisje

Er wordt hard gewerkt om bijenoase ’t Sluisje bij te houden voor alle insecten. En het loont, want elk jaar worden er meer verschillende soorten geteld! Ook voor veel vogelsoorten is het een ware oase voor voedsel en nestelgelegenheid.
Voor 2023 is er weer een aantal data gepland voor onderhoud. Iedereen kan deelnemen. Er wordt gewerkt van 10.00-15.00 uur.
De Bijenoase ligt achter Basisschool de Sluis, Koppeldijk 131 in Zeist.

Wij zorgen voor koffie, thee en frisdrank. U neemt uw eigen lunch mee.Verder zal het benodigde gereedschap aanwezig zijn, maar u moet wel zelf tuinhandschoenen meenemen waar niet makkelijk doorns doorheen gaan en buitenkleding en stevige schoenen aantrekken die vies mogen worden.

Het onderhoud bestaat uit bramen steken, brandnetels en ander boventallig  onkruid wieden en maaisel afvoeren naar de composthoop op het terrein. U hoeft u niet van tevoren aan te melden, maar het mag wel. Dan kunt u een mail sturen naar info@bee-foundation.nl
De data waarop dit jaar onderhoud gepleegd wordt op de oase zijn (wijzigingen voorbehouden):
Zaterdag 23 maart (landelijke opschoondag)
Zaterdag 4 mei
Zaterdag 8 juni
Zaterdag 29 juni
Zaterdag 14 september
Zaterdag 5 oktober
Vrijdag 1 november tijdens de Natuurwerkdag