Bijleren doe je buiten
Bijleren doe je buiten

Inspiratietekst Bee Foundation

Je gaat het pas zien als je stil staat

Je gaat het pas zien als je stil staat 

We leven in een samenleving waarin we altijd aan staan, maar niet in verbinding zijn. We zijn altijd bereikbaar op onze telefoon en computer, maar op een dieper level missen we vaak de natuurlijke verbinding met onszelf, met elkaar en met onze omgeving. We zijn vergeten wat we zijn; natuur!
Hierdoor ontstaan allerlei problemen, zowel in ons innerlijke landschap als in het landschap waarin wij leven. Tijd om de mentale en fysieke monocultuur te doorbreken en de balans met onze natuur te herstellen.

De remedie is kinderlijk eenvoudig, voor de hand liggend en voor iedereen bereikbaar.  

Je gaat het pas zien als je stil staat! Ga naar buiten, sta stil en kijk; wat leeft er, wat groeit er, wat zoemt er?
Zodra je ‘gepakt’ wordt door de schoonheid van een vlinder of het sjouwen van een mier, ben je er. Alles verandert. Je ontspant, ervaart de verbinding en je voelt de samenhang.
Een dieper weten maakt zich van je meester. De wilde wijsheid in jezelf wordt weer wakker. Je komt thuis! 

Iedereen heeft als kind natuurervaringen die je nu nog weet. We hoefden er geen moeite voor te doen want we zagen het … we waren het! Een natuurlijk zijn. Waar het om gaat is dat we dit vermogen nog steeds hebben. Allemaal! Als je maar stil staat, in het moment. En eenmaal ervaren kan je het nooit meer niet zien. Je ervaringen worden steeds rijker en je verbondenheid wordt diepe liefde. Je koestert het gonzen en zoemen en ervaart dat overvloed de natuurlijke staat is van het leven. Kapot maken, je kan het niet bedenken. 

Dus hoe zou het zijn als we van soms.. naar vaak en bewust stil gaat staan …..? Wat gebeurt er met ons als we niet iets doen maar zijn met dat wat er is?  

Het zet een kracht in ons in beweging die sterker is dan verdragen en bedragen. Het steekt een vuur aan van liefdesgeluk. Moeizame politieke vergaderingen worden cirkels van mensen die waarnemingen delen, kennis verdiepen en samen ruimte geven opdat natuurlijke processen floreren. 

Bijleren doe je buiten!