Bee Foundation luidt de noodklok!

Op zaterdag 25 maart plaatst Trouw een artikel waarin we onze zorgen over de hoge honingbijensterfte met Nederland delen. EenVandaag pikt dat op en brengt het thema in het programma in beeld. (vanaf minuut 15.33). Op 27 maart is Sonne op de radio bij Radio 1. Op maandagavond 27 maart pakt het Jeugdjournaal het thema op in hun uitzending. Op 28 maart interviewt RTV Utrecht Sonne bij haar bijenkorven en zenden zij een nieuwsitem uit over de situatie rondom de honingbijen. Op 14 april wordt Sonne voor de nationale bijentelling geïnterviewd door Radio RTV Utrecht. Op 17 april publiceert het AD een artikel over de hoge sterfte onder honingbijenvolken. Dit wordt landelijk door nu.nl en het parool opgepakt.

Sonne werd door RTV Utrecht geïnterviewd voor de nationale bijentelling

De bij op een paarse bloem

Interview en nieuwsitem RTV Utrecht

Tijdens het interview met RTV Utrecht wordt gewezen naar de nationale bijentelling op 15 en 16 april. Dit is een belangrijk moment om te onderzoeken of de honingbijensterfte en de wilde bijen sterfte met elkaar verbonden zijn.

De nieuwsuitzending gaat vanaf minuut 2.39 over de honingbijensterfte bij Sonne.

(foto: Robert Jan Booij)

Sil van het Jeugdjournaal op bezoek bij Sonne

Op 27 maart kwam het Jeugdjournaal bij Sonne langs om meer te weten te komen over de grote honingbijensterfte.
Het gaat om meerdere reden al een tijd niet goed met de bijen en hierover wilde Sil van het Jeugdjournaal meer weten.

Honingbijensterfte bij EenVandaag en Radio 1

Op zaterdag 25 maart zendt EenVandaag het nieuws uit dat imkers zich zorgen maken om de honingbijen. Naar aanleiding van de enquête die vanuit Bee Foundation rondgaat, lijkt het sterfte percentage uitzonderlijk hoog te liggen.

Op 27 maart 2023 is Radio 1 bij Sonne op bezoek. Ze bespreken de oorzaak van de honingbijensterfte. Gelukkig is er ook één volk zoemend en actief.