3-Daagse Basecamp op 18, 19 en 20 mei

In de weelderige tuin van landgoed Welgelegen in Groenekan neemt Sonne Copijn, de bijenkoningin van Nederland,
je 3 dagen lang mee op een magische ontdekkingsreis.

We beginnen met een digital detox, telefoons uit dus!
Want even niet bereikbaar zijn is het startpunt om weer verbonden te zijn. Verbonden met je zelf, verbonden met anderen en verbonden met je omgeving. Dat is waar het begint. Je gaat het pas zien als je stil staat!

We slapen in de tuin waar we ‘s avonds onze ervaringen delen bij een vuur. Deze plek vergeet je niet meer.

Dag 1: Deze dag staat in het thema van onze gevleugelde vrienden: de bijen. Wie zijn ze en hoe leven ze? Wat geven zij aan ons en hoe kunnen wij voor hen zorgen? Door intensief in te zoomen, leer je ze goed kennen. Je krijgt er dan vrienden bij voor het leven.

Dag 2: We dompelen ons onder in de biodiversiteit. Je leert de omgeving lezen, herkent inheemse planten, ziet hoe natuurlijke systemen groeien en ervaart hoe alles met elkaar in verbinding staat. Hoe herken en herstel je een verstoorde balans en hoe vergroot je een bloeiboog? Je krijgt een basis die zich gaat verdiepen en elke dag en elk seizoen verder groeit. Want als je het eenmaal gezien hebt, ga je het nooit meer 'niet' zien.

Dag 3: Deze dag staat in het teken van onze relatie met de natuur. We zijn vervreemd en maken de aarde kapot. Maar iedereen heeft als kind natuurervaringen die je nu nog weet. We hoefden er geen moeite voor te doen want we zagen het, we waren het! Waar het om gaat is dat we dat vermogen nog steeds hebben. Allemaal! Dan komen we thuis in onze eigen natuur.

Dit base-camp geeft je een fundament om op te wortelen en verder te groeien. Om je vertrouwen in de kracht van de natuur en in je eigen kracht. Want een wereld die goed is voor bijen, is een wereld die goed is voor iedereen.

De kosten voor deze drie dagen: 385 euro
De basecamp gaat door met minimaal 15 deelnemers