Bee Foundation op de radio over Save Bees and Farmers-initiatief

Sonne Copijn van Stichting Bee Foundation was eind september te horen op de radio (Groot Nieuws Radio) over het initiatief “Save Bees and Farmers”, een Europees burgerinitiatief waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen om een ​​landbouwmodel te steunen waarmee boeren en biodiversiteit in harmonie kunnen gedijen. Luister hier het hele fragment.

De teller met handtekeningen is inmiddels de 1 miljoen gepasseerd. Dit laat zien hoeveel burgers zich betrokken voelen bij een veilige toekomst voor bijen en boeren!
Om nog wat extra bekendheid te genereren voor het burgerinitiatief heeft Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren een motie ingediend waar dinsdag 5 oktober over gestemd wordt.

De Kamer wordt daarin opgeroepen Save Bees and Farmers te volgen en  kwantitatieve tussendoelen te stellen voor de uitfasering van het gebruik van pesticiden, aangevuld met een plan om boeren te help bij de benodigde omschakeling om zo tot een volledige uitfasering van landbouwgif in 2035 te komen.

Intussen is Carola Schouten gevraagd door Avaaz, PAN en Bee Foundation om óók het Europese burgerinitiatief te onderteken. Een uitgelezen kans om haar landbouwvisie dichterbij te brengen. Hoe kan je beter als bijenminister deze periode afronden?