voor scholen header mobiel

Het mysterie van de wilde bijen

Een expeditie voor ontdekkingsreizigers

We nemen jullie mee op ontdekkingsreis

Afgelopen Floriade seizoen werden scholieren en bezoekers meegenomen op een onvergetelijke ontdekkingsreis:

Utopia en mysterie van de wilde bijen; een expeditie waarbij omgeving, wilde bijen en voedsel centraal stonden. Utopia-eiland is het oudste en ruigste gebied van de Floriade. De expeditieleden gingen op zoek naar de vijf expeditiepunten die over het eiland verspreid staan.

Bij ieder expeditiepunt horen uitdagende vragen waar je steeds iets nieuws kan leren over het leven van wilde bijen. De meegeleverde routekaart van het eiland helpt je op weg. Met je innerlijke kompas ga je op avontuur.

De expeditie duurt 1.15 minuten

Nu de Floriade ten einde is, vliegt de wilde bijen expeditie uit naar andere gemeentes. Scholieren en families die niet de mogelijkheid hebben gehad om op expeditie te gaan op de Floriade, krijgen zo in hun eigen omgeving een nieuwe kans.

Meer informatie hierover vind je in onderstaande brochure.

Jouw foto ook hier tussen? Gebruik #wildebijenexpeditie op Instagram

🌳🌸Bee Foundation zet zich in voor een betere leefomgeving voor de wilde bijen en vlinders en wil mensen leren waarom deze zoemende vrienden zo belangrijk zijn.

Daarom zijn wij dit jaar aanwezig op de @floriadeexpo2022 met onze wilde bijenexpeditie. Bezoekers worden uitgenodigd om ‘kijkend door de ogen van de bijen’ op ontdekkingstocht te gaan. Wat ruik je? Wat zie je? Wat voel je? Met een routekaart in de hand gaan zij op expeditie. En jij? Jij deelt de routekaart 🗺 uit met de aanstekelijke vragen, waardoor iedereen op onderzoek uit kan gaan.  
Lijkt dit je leuk? We zoeken nog vrijwilligers voor 1 dagdeel per week. Wij zorgen voor gratis entree tot de Floriade en onkostenvergoeding. Jij levert een vrijwillige enthousiaste bijdrage aan dit project. Iedere dag is een succes, want er is weer een groep mensen geïnformeerd over wilde bijen en biodiversiteit. Het is niet erg als deze woorden je nu nog weinig zeggen.

Klinkt dit als gezoem in je oren? Dan horen we graag van je via info@bijenoase.nl 🐝
...

14 2

Onze bijenvrienden

Zonder de inzet van deze sponsoren & partners had dit project niet plaats kunnen vinden.