Kom ook helpen op bijenoase 't Sluisje

Er wordt hard gewerkt om bijenoase 't Sluisje bij te houden voor alle insecten. En het loont, want elk jaar worden er meer verschillende soorten geteld!

Kom ook helpen op bijenoase ’t Sluisje

Er wordt hard gewerkt om bijenoase ’t Sluisje bij te houden voor alle insecten. En het loont, want elk jaar worden er meer verschillende soorten geteld! Ook voor veel vogelsoorten is het een ware oase voor voedsel en nestelgelegenheid.

Voor 2023 is er weer een aantal data gepland voor onderhoud. Iedereen kan deelnemen. Er wordt gewerkt van 10.00-14.00 uur.

En op 6 mei volgt na het harde werken een extra activiteit. Imker en ecoloog Sonne Copijn vertelt over het ontstaan, de aanleg en het beheer. Ook vertelt ze over de wilde bijen van deze oase. Wellicht kan ze er een vangen en vertelt ze wat zij waarneemt.
Dus nodig vrienden, familie en kennissen uit om ook te komen helpen en daarna te luisteren naar het boeiende verhaal van Sonne.

De Bijenoase ligt achter Basisschool de Sluis, Koppeldijk 131 in Zeist.

Wij zorgen voor koffie, thee en frisdrank. U neemt uw eigen lunch mee.Verder zal het benodigde gereedschap aanwezig zijn, maar u moet wel zelf tuinhandschoenen meenemen waar niet makkelijk doorns doorheen gaan en buitenkleding en stevige schoenen aantrekken die vies mogen worden.

Het onderhoud bestaat uit bramen steken, brandnetels en ander boventallig  onkruid wieden en maaisel afvoeren naar de composthoop op het terrein. U hoeft u niet van tevoren aan te melden, maar het mag wel. Dan kunt u een mail sturen naar info@bee-foundation.nl
De data waarop in 2023 onderhoud gepleegd wordt op de oase zijn (wijzigingen voorbehouden):
Zaterdag 6 mei
Zaterdag 10 juni
Zaterdag 1 juli
Zaterdag 7 oktober
Vrijdag 3 november tijdens de Natuurwerkdag