Wilde bijen expeditie op Floriade Expo 2022

foto van de wilde bijen expeditie

Van 14 april t/m 9 oktober 2022

Een leerzame expeditie vol verwondering met Bee Foundation op de Floriade. Deze Floriade hebben wij de belangrijke taak gekregen om de stem te vormen van de wilde bijen en biodiversiteit. We nemen je mee in de wereld van de wilde bijen, met onze wilde bijen expeditie. Je leert op speelse wijze over het leven van de wilde bijen en wat wij aan hen te danken hebben.

Plan een bezoek en leer bij

Ga op expeditie met deze routekaart [link to routekaart] en begrijp het belang van onze kleine vrienden. Wist je dat we zonder de wilde bijen bijna de hele fruitschaal missen? Een bezoek plan je eenvoudig door een ticket voor de Floriade te bestellen.

Doneren

Steun ons eenmalig zodat wij deze expeditie op meerdere plekken in Nederland kunnen opbouwen.

infographic eigen bijenoase maken

Wat jij kan doen

foto's van de opdrachten tijdens de Floriade

Een stukje Floriade in eigen tuin creëren

Maak het verschil en steek zelf de handen uit de mouwen en creëer een bijenoase. We kunnen je hulp goed gebruiken. De wilde bijen expeditie op de Floriade is vol tips en inspiratie wat je zelf kan doen. Hiermee maak je je eigen tuin tot een bijenbuffet.

De missie van de bijen expeditie op de Floriade

Het is onze missie om met Bee Foundation kennis en verwondering te wekken over dit kleine diertje dat het grote zoemende hart van de natuur vormt. Al miljoenen jaren lang zorgen zij dat er zaden zijn en dat er voedsel is. Wij zijn ervan overtuigd dat verwondering belangrijk is om ons weer te verbinden met de natuur. De bijen helpen ons daarbij. Zij leren ons kijken door hun ogen.

Ons doel tijdens de Floriade

Wij hopen dat de wilde bijen expeditie de bezoekers inspireert en instrumenten geeft om zelf in actie te komen. Want een wereld die goed is voor wilde bijen is een wereld die goed is voor iedereen. De Floriade is een enorme kans om jullie hierin mee te nemen. We staan op een van de mooiste stukjes van Utopia eiland in de natuurzone rondom een perceel agroforestry landbouw. 

Er is een programma voor schoolklassen die naar de Floriade komen voor hun schoolreisje. Zij gaan onder begeleiding van een hommel koningin op wilde bijenexpeditie.

Hoe we dit doen op de Floriade

Dankzij de samenwerking met stichting Weerwoud kunnen wij de wilde bijen expeditie aanbieden. Zo is er balans gecreëerd tussen natuur en landbouw. Hier is in 2019 al mee gestart om zo op tijd te zijn voor Floriade 2022. Vervolgens zijn wij in 2021 begonnen met de wilde bijen expeditie. Dit is een interactieve route rondom de natuurzone van Utopia eiland op de Floriade, vol opdrachten en kennis.