• Samen maken we meters voor bijen!

    Zet een bij op een bloem en geef haar te eten

Bijenoases

Word je er blij van als bijen, hommels en vlinders voldoende kunnen eten? En word je er blij van dat ze daardoor ook voor jouw eten kunnen zorgen? Voor 5 euro maak je al 1 vierkante meter bijenoase mogelijk. Op die vierkante meter zaait Bee Foundation dan namens jou sterke planten in met een hoge voedingswaarde voor bijen, hommels en vlinders. Ook draag je bij in professioneel beheer, zodat een gezond leefgebied ontstaat. Dat is hoognodig nu 90 procent van Nederland voor bijen niet meer geschikt is om te leven. En dat terwijl bijen, hommels en vlinders verantwoordelijk zijn voor 75 procent van ons voedsel. Wat is er mooier dan de verloren meters terug te veroveren? Terwijl je weet dat door een groeiende samenwerking van mensen en bedrijven overal langs het spoor, de weg of het water voedzame bijenoases verschijnen!

Wat is ook alweer het probleem?

Door diverse oorzaken is 90 procent van agrarisch Nederland niet meer geschikt voor bijen, hommels en vlinders om te kunnen leven. Dat is niet alleen voor de bijen een probleem, maar ook voor ons. Want deze bestuivende insecten zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van talloze voedselgewassen, zoals aardbeien, appels, kersen, avocado’s, broccoli, komkommers, courgettes, pompoenen, olijfolie, kokosolie, amandelen, koffie, chocola… Bijen hebben chronisch honger en de helft van de 357 soorten in Nederland wordt met uitsterven bedreigd (bron: VN-rapport februari 2016). Het gaat daarbij dus niet alleen om de bekende bijensoort die honing maakt, maar ook om de andere 356 soorten bijen die hun voedsel bij bloemen halen en tegelijk voor de bestuiving zorgen.

De droom: 10.000 hectare in 10 jaar!

Door steeds meer initiatieven en groeiende samenwerkingen wordt op verschillende plaatsen hard gewerkt om dit proces te keren en de bijen weer genoeg bloeiende en dus voedzame natuur te geven. Bee Foundation legt bijenoases aan. Door meters bloemen te sponsoren kun je direct bijdragen en investeren in meer voedsel voor bijen, hommels en vlinders. Met de verkochte meters koopt Bee Foundation zaden en plantmateriaal met een hoge voedingswaarde en zorgt zij voor professioneel beheer, zodat een gezonde leefomgeving ontstaat. Het doel is om het netwerk van voedsel te versterken en te verbinden en binnen 10 jaar minimaal 10.000 hectaren te realiseren die samen een ecologische bij-structuur vormen. Wil je weten welke bijenoases we al gerealiseerd hebben? Ga dan naar bijenoase.nl!

Sponsor meters bloemen of geef een bijenoase cadeau!

Bee Foundation zorgt voor de aanleg en 4 jaar beheer van een bijenoase. Een bijenoase is essentieel voor bijen, hommels en vlinders en een steun in de rug in onze samenwerking met grondeigenaren. Hierdoor maken we samen meer meters!

Via onze campagne bijenoase.nl sponsor je eenvoudig meters bloemen voor de aanleg van een bijenoase met bloemen en planten die bijen lekker vinden. Gifvrij natuurlijk. We zaaien mengsels van meerjarige, inheemse bloemen die samen zorgen voor een lange bloeiperiode, zodat er van de lente tot de herfst voedsel is voor bestuivende insecten. In de komende jaren breiden we dit uit van de kruidlaag naar de struiklaag en de boomlaag.

Doe mee op bijenoase.nl

We dragen bij aan: